Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd łączenia z serwerem - hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, mam pewien problem.. otóż wraz z kolega zrobilismy serwer metin2 no-hamachi. Ale jest problem. Mozna polaczyc sie na serwer tylko z komputera, gdzie zostal on stworzony.

Jest ustawiony DNZ w routerze pod IPV4, oraz porty w portmapie wszystkie sie na zielono swieca. Ktos moglby pomoc? Dzieje się to na game_r34k i gsme_r40k

2d1afb5.pngJeśli pomogłem zostaw Like =]

Opublikowano

Czy IP jest zewnętrzne? Bo no-hamachi można zrobić też na wewnętrznym. Jeśli jest wewnętrzne, zadzwońcie do operatora, by zmienił Wam IP na zewnętrzne, podajcie też powód, dlaczego miałoby się tak stać. W ostateczności postawcie na hamachi lub kupcie VPS, albo dedykowany serwer.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Ip jest stałe. Niezmienne. Jest zewnętrzne. Po to robimy serwer no-hamachi zeby nie bylo tego przeklętego (hamachi). Nie na taką odpowiedz czekalem. Czekam dalej. I dzieki.

P.s chciałbym jeszcze dodać ze działa przy uzyciu launchera ale chcemy postawic na plikach game 40k.. ale niestety do tych plikow (40k) nie mamy launchera. Moze ktos by mial i by sie podzielil? Dam 5*

2d1afb5.pngJeśli pomogłem zostaw Like =]

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...